10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ


“In Life, It’s Not Where You Go, It’s Who You Travel With” – Charles Schulz

Σας έχει τύχει ποτέ να πάτε σε ένα μέρος, το οποίο αρχικά σας φαινόταν αδιάφορο ή ακόμη και άσχημο και τελικά να το λατρέψετε και να πάτε ξανά και ξανά, γιατί περάσατε τόσο καλά με το άτομο (ή τα άτομα) που ήσασταν μαζί; Από την άλλη, σας έχει τύχει να κάνετε ένα ταξίδι για το οποίο ανυπομονούσατε και είχατε τεράστιες προσδοκίες και τελικά να απογοητευτήκατε, όχι γιατί το μέρος δεν ήταν όπως το περιμένατε, αλλά γιατί τα άτομα με τα οποία ήσασταν μαζί δεν σας άφησαν να το ευχαριστηθείτε;

Ταξιδεύω εδώ και 7 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο. Και θα σας πω κάτι… Υπάρχουν χώρες, πόλεις, παραλίες, μαγαζιά ακόμη και γήπεδα, τα οποία δε θα αποτελούσαν ποτέ την πρώτη (ούτε τη δεύτερη) επιλογή μου, αν ταξίδευα μόνη μου. Για καλή μου τύχη όμως δεν ταξιδεύω μόνη μου. Γιατί όλη η μαγεία στο να ταξιδεύεις με το σύντροφο σου είναι να πηγαίνεις σε μέρη, να κάνεις πράγματα, να δοκιμάζεις γεύσεις που δε θα περνούσε καν από το μυαλό σου ότι μπορεί να σου αρέσουν, αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος να σε πείσει για το αντίθετο. Το ταξίδι με τον σύντροφό σας μπορεί να σας διδάξει πολλά για τον εαυτό σας, τον σύντροφό σας και τη σχέση σας. Και για αυτό θα σας δώσω 10 όμορφους λόγους για να ταξιδεύετε με το σύντροφο σας.
Μοιράζεστε κοινές αναμνήσεις

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τα ταξίδια, είναι ότι δημιουργούν αναμνήσεις που σε συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή. Αν με ρωτάτε, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο τις ίδιες ακριβώς αναμνήσεις να έχει και ο άνθρωπος που κάθεται δίπλα σας. Γιατί υπάρχουν κάποιες ταξιδιωτικές εμπειρίες όπως εκείνο το ηλιοβασίλεμα στη Χαβάη ή τροπική καταιγίδα μέσα στη ζούγκλα της Σρι Λάνκα που μοιάζουν ακόμη πιο μαγευτικές όταν έχετε κάποιον να τις μοιράζεστε παρά όταν τις διηγείστε σε έναν ξένο.


Τα ταξίδια δυναμώνουν τη σχέση 

Όταν ταξιδεύετε με τον σύντροφό σας, αντιμετωπίζετε δεκάδες  προκλήσεις, εμπειρίες και απρόοπτα που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα δέσιμο που είναι πολύ ισχυρότερο από το δέσιμο που δημιουργείτε μεταξύ σας όταν παρακολουθείτε ταινίες στον καναπέ. Είτε περνάτε μια βραδιά στην έρημο μέσα σε μια σκηνή βεδουίνων είτε περιπλανιέστε χαμένοι σε μια μεγάλη πόλη όπως το Παρίσι, οι εμπειρίες που μοιράζεστε στο ταξίδι σας ως ζευγάρι σας παρέχουν πολλές ευκαιρίες για να αναπτύξετε και να εξελίξετε τη σχέση σας.Μαθαίνετε καλύτερα τα ενδιαφέροντα του άλλου

Όσο καλά και να γνωρίζεται κάποιον, πάντα υπάρχει κάτι καινούριο που μπορείτε να ανακαλύψετε γι’ αυτόν, ειδικά αν ταξιδεύετε μακριά από την άνεση του σπιτιού σας. Όταν  ξοδεύετε κάθε λεπτό της ημέρας μαζί εξερευνώντας ένα νέο μέρος, θα δείτε τι είναι αυτό που κάνει κάθε στιγμή χαρούμενο τον άλλο, με τι χαμογελάει, τι τον ενθουσιάζει, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τα μάτια του να λάμψουν. Και που ξέρετε, μπορεί να είναι κάτι που θα κάνει και τα δικά σας μάτια να λάμψουν ακόμη κι αν δε το περιμένατε.
Μοιράζεστε την απογοήτευση και το άγχος

Στα ταξίδια συχνά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλές νέες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη απογοήτευση ή άγχος. Μπορώ να θυμηθώ ένα χαμένο κινητό σε ένα τρένο από Βαρκελώνη για Φιγκέρες, μια φωτογραφική μηχανή που καταστράφηκε στη Ρώμη, ένα αεροπλάνο που φτάνει στο Κουβέιτ με 5 ώρες καθυστέρηση, ενώ την ώρα αυτή θα έπρεπε ήδη να βρισκόμαστε μέσα σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Σρι Λάνκα. Μπορώ να θυμηθώ κι άλλα…  Όταν όμως είστε με τον σύντροφό σας, αυτή η απογοήτευση και το στρες θα μειωθούν στο μισό. Έτσι κι αλλιώς δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα.


Μαθαίνετε καλύτερα τον χαρακτήρα του συντρόφου σας

Λένε ότι αν θέλεις να δεις αν ταιριάζεις με έναν άνθρωπο, ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι να ταξιδέψεις μαζί του. Κι έχουν δίκιο. Το ταξίδι δεν θα είναι πάντα διασκεδαστικό και ανέμελο. Θα προκύψουν δύσκολες και ανεπιθύμητες καταστάσεις, ατυχήματα, αρρώστιες. Όλα  αυτά τα προβλήματα  θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε  πώς αντιδρά ο σύντροφός σας σε δύσκολες στιγμές και πως χειρίζεται κάποιες καταστάσεις. Και θα μάθετε για αυτόν πράγματα που ίσως θα σας έπαιρνε μήνες  στην κανονική σας ζωή.
Αυξάνεται η οικειότητα μεταξύ σας

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Travel Association, το 77% των ατόμων που ταξιδεύουν με το σύντροφο τους  συμφώνησε ότι τα ταξίδια έχουν αυξήσει σημαντικά την οικειότητα μεταξύ τους. Τα ζευγάρια αυτά νιώθουν επίσης περισσότερο ευτυχισμένα, ενώ ο ρομαντισμός μεταξύ τους είναι πιο έντονος. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλον όπως είστε στην πραγματικότητα χωρίς την πίεση και την ένταση της καθημερινότητας, γεγονός που θα σας κάνει να συνδεθείτε με το σύντροφο σας πιο στενά.


Μάθετε να κάνετε συμβιβασμούς

Εδώ μιλάω και με την ιδιότητα της ψυχολόγου… Οι συμβιβασμοί  παίζουν μεγάλο ρόλο σε μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση και ακόμη μεγαλύτερο σε ένα ταξίδι. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες για χάρη κάποιου άλλου, αλλά να συμβιβαστείτε με υγιή και θετικό τρόπο, που σημαίνει ότι  και οι δυο σας θα θυσιάστε κάτι ασήμαντο για να πάρετε κάτι που θεωρείτε σημαντικό. Ούτως ή άλλως οι συμβιβασμοί ξεκινάνε από τη στιγμή που αρχίζετε να σχεδιάζετε ένα ταξίδι, από το πού και πότε θα πάτε, που θα μείνετε και τι θα φάτε. Μέσω των ταξιδιών λοιπόν, θα διδαχτείτε ότι οι συμβιβασμοί, είναι μέρος μιας σχέσης.Εξοικονομείτε χρήματα

Τα χρήματα είναι αρκετά σημαντικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όταν ταξιδεύετε με τον σύντροφο σας, πολλά πράγματα θα είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι αν ταξιδεύατε μόνοι σας. Ταξιδεύοντας με κάποιον σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε το κόστος του γεύματος, των μεταφορών, των δραστηριοτήτων και των ξενοδοχείων σας. Εξάλλου, αν μπορείτε να διαχειριστείτε τα χρήματα σας στις διακοπές, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και πίσω στο σπίτι.


Δε βαριέστε ποτέ

Και τώρα σκέφτεστε, ποιος βαριέται στις διακοπές; Κι όμως, κατά την διάρκεια των ταξιδιών σας θα υπάρξουν πολλές τέτοιες στιγμές. Θα υπάρξουν πτήσεις που διαρκούν περισσότερο από 10 ώρες, θα υπάρχουν μεγάλες αναμονές σε αεροδρόμια, θα υπάρχουν διαδρομές με τρένα που μοιάζουν ατελείωτες, θα υπάρχουν μουσεία στα οποία για να μπεις θα πρέπει να περιμένεις περισσότερο από 1 ώρα στην ουρά. Και αυτές τις στιγμές, θέλεις να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που θα σε κάνει να γελάσεις, θα μιλήσετε για ότι σας έρθει στο κεφάλι, θα γείρεις και θα κοιμηθείς πάνω του.Όπου κι αν είστε αισθάνεστε ότι είστε σπίτι σας

Κάποιες φορές όταν ταξιδεύουμε συχνά ή όταν λείπουμε πολύ καιρό μπορεί να νιώσουμε ότι μας λείπει το σπίτι μας. Όπου κι αν βρίσκεστε όμως, όταν έχετε το σύντροφο σας δίπλα σας, δεν θα αισθανθείτε ποτέ ότι σας λείπει το σπίτι σας. Και αυτό συμβαίνει επειδή ξέρετε ότι το σπίτι σας είναι εκεί που είναι η καρδιά σας και η καρδιά σας είναι εκεί δίπλα σας.


Να θυμάστε,  «Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί μένουν μαζί».

PIN IT!


Daphne Giannouli

No comments:

Post a Comment

INSTAGRAM