25 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΦΑΚΙΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Οι παραλίες του Πηλίου είναι γνωστές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο για τα βαθιά κρυστάλλινα νερά τους, τα κατάλευκα βότσαλα και την πυκνή βλάστηση που γίνεται ένα με τη θάλασσα.Υπάρχει μια παραλία ωστόσο, καλά κρυμμένη στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, που αν και ψηφίστηκε ως η 7η πιο εντυπωσιακή παραλία του κόσμου για το 2016, αν και επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας Mamma Mia, αν και έχει τα πιο καθαρά νερά που έχεις δει ποτέ σου, είναι ελάχιστα γνωστή.Και παρόλο που ο γειτονικός της Μυλοπόταμος ασφυκτιά από κόσμο (δες 20 φωτογραφίες από τον Μυλοπόταμο εδώ!), η μικροσκοπική αλλά εξωτική Φακίστρα στέκεται εκεί, κρυμμένη ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, σε σπηλιές και καταρράκτες, για να χαρίσει σε όσους την ανακαλύψουν στιγμές απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης.Για να φτάσεις όμως σε αυτό τον μικρό παράδεισο, ο δρόμος είναι μακρύς..και δύσκολος.. Αλλά πιθανολογώ ότι είναι αυτή η δυσκολία της διαδρομής που κάνει τη Φακίστρα ακόμη πιο παραδεισένια..
Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε προμηθευτεί αρκετό νερό (θα σας χρειαστεί!!) και τρόφιμα, καθώς στην παραλία δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί και σας το υπογράφω ότι κανείς από την παρέα σας δε θα προθυμοποιηθεί να γυρίσει πίσω για να φέρει προμήθειες!Η Φακίστρα απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα (διάβασε περισσότερα για την Τσαγκαράδα εδώ!), αλλά δεν είναι εξολοκλήρου προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Εκεί που τερματίζει ο δρόμος, ξεκινούν 2 μονοπάτια. Το ένα, αυτό στο αριστερό σου χέρι, καταλήγει στο Κρυφό Σχολειό ενώ το δεύτερο στην παραλία.


Και τα δύο είναι αρκετά απότομα, με αρκετό βαθμό δυσκολίας τόσο στην κατάβαση όσο και στην ανάβαση οι οποίες διαρκούν περίπου 20 λεπτά.


Ξεκινήστε νωρίς για να αποφύγετε την πολύ ζέστη που κάνει τη διαδρομή ακόμη πιο κουραστική, και αρχίστε κατηφορίζοντας το πρώτο μονοπάτι, που είναι και λίγο πιο δύσκολο, για να φτάσετε στο Κρυφό Σχολειό.


Στην διαδρομή υπάρχουν αρκετά παγκάκια για να πάρετε μια ανάσα και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα, ενώ στο τέλος του μονοπατιού θα βρείτε ένα ξωκλήσι χτισμένο μέσα στο βράχο, όπου κατά την Τουρκοκρατία λειτουργούσε το Κρυφό Σχολειό.


Και επειδή μετά από τόση κούραση το μόνο που θα σκέφτεστε είναι να βουτήξετε σε αυτά τα καταπράσινα νερά, είναι ώρα να ακολουθήσετε το άλλο μονοπάτι, αυτό προς την παραλία της Φακίστρας.Τώρα θα έχετε αρχίσει να νιώθετε ήδη την κούραση (θυμάμαι τα πόδια που να τρέμουν), αλλά εκείνη ακριβώς τη στιγμή είναι που η παραλία θα αρχίσει να εμφανίζεται δειλά δειλά μπροστά σας, ανάμεσα στα δέντρα.


Και πριν το καταλάβετε, θα έχετε πια φτάσει σε μια παραλία που δύσκολα συγκρίνεται με όσες έχετε επισκεφτεί έως τώρα. Αν είναι άνοιξη, ή αρχές του καλοκαιριού μόλις κατεβείτε στην παραλία θα αντικρίσετε έναν υπέροχο καταρράκτη.Ανεξάρτητα όμως από την εποχή, αυτό που θα αντικρίσετε είναι ένας μικρός κολπίσκος με πράσινα κρυστάλλινα νερά,  χοντρή άμμο και βότσαλο και τεράστια βράχια που υψώνονται επιβλητικά μέσα στη θάλασσα.Daphne Giannouli

No comments:

Post a Comment

INSTAGRAM